7 فایده اثبات شده شکلات تلخ برای سلامتی

مترجم : مرضیه صائمی

شکلات تلخ مملو از مواد مغذی است که بر سلامتی تأثیر مثبت دارد .
از دانه درخت کاکائو تولید شده و یکی از بهترین منابع آنتی اکسیدان در کره زمین است .
مطالعات نشان می دهد که شکلات تلخ ( نه نوع شیرین ) می تواند سلامتی را بهبود بخشیده و خطر بیماری قلبی را کاهش دهد .
این مقاله 7 مزیت شکلات تلخ یا کاکائو بر سلامتی را که به صورت علمی اثبات شده است ، مرور می کند .

1 . بسیار مغذی
اگر شکلات تلخ با کیفیت و درصد کاکائو بالا بخرید ، در واقع کاملاً مغذی است . حاوی مقدار مناسبی فیبر محلول و دارای مواد معدنی بسیاری است .
یک شکلات تلخ 100 گرمی با 70 تا %85 کاکائو حاوی :
• 11 گرم فیبر
• %67 از RDI برای آهن
• %58 از RDI برای منیزیم
• %89 از RDI برای مس
• %98 از RDI برای منگنز
و دارای مقدار زیادی پتاسیم ، فسفر ، روی و سلنیوم و حاوی 600 کالری و مقداری قند نیز می باشد .
البته 100 گرم مقدار نسبتاً زیادی است و چیزی نیست که باید روزانه مصرف کنید . به همین دلیل ، شکلات تلخ بهتر است در حد متعادل مصرف شود .
اسیدهای چربی که در کاکائو و شکلات تلخ وجود دارد نیز مفید هستند ، چربی ها غالباً اشباع و غیر اشباع هستند و مقادیر کمی چربی اشباع نشده دارند .
این ماده همچنین حاوی محرک هایی مانند کافئین و تئوبرومین است ، اما بعید است شب ها شما را بیدار نگه دارد زیرا مقدار کافئین آن در مقایسه با قهوه بسیار ناچیز است .

چکیده
شکلات تلخ غنی از فیبر ، آهن ، منیزیم ، مس ، منگنز و چند ماده معدنی دیگر است .

2 . منبع قدرتمند آنتی اکسیدان ها
ORAC مخفف " ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن " است که سنجش اندازه گیری فعالیت آنتی اکسیدانی غذاها می باشد .
اساساً ، محققان دسته ای از رادیکال های آزاد ( بد ) را در برابر نمونه ای از غذا قرار می دهند و می بینند که آنتی اکسیدان های موجود در مواد غذایی چگونه می توانند رادیکال ها را " خلع سلاح " کنند .
در این ازمایشات ارتباط بیولوژیکی مقادیر ORAC زیر سوال می رود ، زیرا در لوله آزمایش اندازه گیری می شود و ممکن است همان اثر را در بدن نداشته باشد .
با این حال ، لازم به ذکر است که دانه های کاکائو خام و فرآوری نشده از جمله غذاهایی هستند که آزمایش شده اند و بالاترین امتیاز را دارند .
شکلات تلخ مملو از ترکیبات آلی است که از نظر بیولوژیکی فعال هستند و به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند . شامل پلی فنول ها ، فلاوانول ها و کاتچین ها هستند .
یک مطالعه نشان داد که کاکائو و شکلات تلخ بیش از هر میوه آزمایش شده دیگر ، مانند بلوبری و توت آکایی ، فعالیت آنتی اکسیدانی ، پلی فنول و فلاوانول دارند .

چکیده
کاکائو و شکلات تلخ بیشتر از بسیاری غذاها ، دارای انواع مختلف از آنتی اکسیدان های قوی هستند .

3 . بهبود جریان خون و فشار خون پایین
فلاوانول های موجود در شکلات تلخ می توانند اندوتلیوم ( پوشش شریان ها ) را تحریک کرده و تولید اکسید نیتریک ( NO ) کنند .
یکی از عملکردهای NO ارسال سیگنال جهت شل شدن به عروق است ، که باعث کاهش مقاومت در برابر جریان خون و در نتیجه کاهش فشار خون می شود .
بسیاری از مطالعات کنترل شده نشان می دهد که کاکائو و شکلات تلخ می توانند جریان خون را بهبود بخشند و فشار خون را کاهش دهند ، اگرچه این تأثیرات معمولاً خفیف است .
مطالعه بر روی افراد مبتلا به فشار خون بالا تأثیری نشان نداد ، بنابراین شکلات را با کمی نمک مصرف کنید .

چکیده
ترکیبات فعال زیستی موجود در کاکائو ممکن است جریان خون در عروق را بهبود بخشد و باعث کاهش کم فشار خون ، از نظر آماری شود .

4 . بالا بردن HDL ( کلسترول خوب ) و محافظت از LDL ( کلسترول بد ) در برابر اکسیداسیون
مصرف شکلات تلخ می تواند چندین فاکتور مهم خطرناک برای بیماری قلبی را بهبود بخشد .
در یک مطالعه کنترل شده ، مشخص شد که پودر کاکائو به طور قابل توجهی کلسترول LDL اکسید شده را در مردان کاهش می دهد . همچنین HDL را افزایش داده و میزان LDL کل رادر مبتلایان به کلسترول بالا کاهش داد .
LDL اکسید شده به این معنی است که LDL با رادیکال های آزاد واکنش نشان داده است که باعث می شود ذره LDL واکنش پذیر باشد و قادر به آسیب رساندن به سایر بافت ها ، مانند پوشش شریان های قلب باشد .
کاملاً منطقی است که کاکائو LDL اکسید شده را کاهش می دهد . این ماده حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان قدرتمند است که آن را به جریان خون تبدیل کرده و از لیپوپروتئین ها ( مجموعه مولکولی پروتئین ) در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند .
شکلات تلخ همچنین مقاومت به انسولین ، که از عوامل خطرزا برای بسیاری از بیماری ها مانند بیماری های قلبی و دیابت است ، کاهش می دهد .

چکیده
شکلات تلخ چندین عامل مهم بیماری زا را بهبود می بخشد . با افزایش HDL و بهبود حساسیت به انسولین ، حساسیت LDL به آسیب اکسیداتیو را کاهش می دهد .

5 . کاهش خطر بیماری های قلبی
به نظر می رسد ترکیبات موجود در شکلات تلخ از بدن در برابر اکسیداسیون LDL بسیار محافظت می کند که این امر در دراز مدت باعث می شود کلسترول بسیار کمتری در رگ ها قرار گیرد و در نتیجه خطر بیماری قلبی کاهش یابد .
در مطالعه ای که بر روی 470 مرد مسن انجام شد ، مشخص شد که کاکائو خطر مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی را در یک دوره 15 ساله50٪ کاهش می دهد .
مطالعه دیگری نشان داد که خوردن شکلات دو یا چند بار در هفته ، خطر ابتلا به پلاک کلسیفیکه در رگ ها را ، تا %32 کاهش می دهد .
با این حال مطالعه دیگری نشان داد که خوردن شکلات تلخ بیش از 5 بار در هفته %57 خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد .
البته ، این سه مطالعه یک مطالعه مشاهده ای است ، بنابراین نمی تواند اثبات کند که شکلات این خطر را کاهش می دهد .
با این حال ، چون فرآیند بیولوژیکی ( فشار خون پایین و LDL اکسید شده ) شناخته شده است ، این نظریه قابل قبول است که به طور منظم خوردن شکلات تلخ ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد .

چکیده
مطالعات مشاهده ای ، کاهش شدید خطر ابتلا به بیماری های قلبی را در بین کسانی که بیشتر شکلات مصرف می کنند ، نشان می دهد .

6 . محافظت از پوست در برابر آفتاب
ترکیبات فعال زیستی موجود در شکلات تلخ نیز برای پوست عالی هستند .
فلاونول ها می توانند از پوست در برابر آسیب های ناشی از آفتاب محافظت کنند ، جریان خون در پوست را بهبود بخشند و آبرسانی به آن را افزایش دهند .
حداقل دوز اریتمزایی ( MED ) ، کمترین میزان از اشعه ی فرابنفش است که 24 ساعت بعد از قرارگرفتن در معرض نور آفتاب ، می تواند موجب قرمزی و برافروختگی پوست بشود .
در یک مطالعه بر روی 30 نفر ، در بازه زمانی 12 هفته ، پس از مصرف شکلات تلخ سرشار از فلاوانول ، MED به بیش از دو برابر رسید .
اگر قصد مسافرت به سمت ساحل را دارید ، از چند هفته قبل شکلات تلخ مصرف کنید .

چکیده
مطالعات نشان می دهد که فلاوانول های موجود در کاکائو می توانند جریان خون در پوست را بهبود بخشیده و از آن در برابر آسیب های ناشی از نور خورشید محافظت کنند .

7 . بهبود عملکرد مغز
فواید شکلات تلخ هنوز ادامه دارد . شکلات تلخ می تواند عملکرد مغز شما را بهبود بخشد .
با مطالعه ای که بر روی داوطلبان سالم انجام شد ، مشخص شد که خوردن کاکائو با فلاوانول بالا به مدت پنج روز ، باعث بهبود جریان خون در مغز می شود .
در افراد سالخورده دچار ضعف ذهنی ، کاکائو می تواند به طور قابل توجهی عملکرد شناختی آنها را بهبود بخشد . همچنین ممکن است مهارت های کلامی را بالا برده و عوامل خطر بیماری را کاهش دهد .
همچنین کاکائو حاوی مواد محرکی مانند کافئین و تئوبرومین است که میتوانند عامل اصلی در قابلیت کاکائو جهت بهبود عملکرد مغز در کوتاه مدت باشند .

چکیده
کاکائو یا شکلات تلخ حاوی محرک هایی مانند کافئین و تئوبرومین است و ممکن است با افزایش جریان خون ، عملکرد مغز را بهبود بخشد .

نکته اخر
شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان می دهد کاکائو برای سلامتی فواید زیادی داشته باشد ، به ویژه اینکه از بیماری های قلبی محافظت می کند ، اما این بدان معنا نیست که شما هر روز مقدار زیادی شکلات مصرف کنید . زیاده روی در مصرف شکلات آسان است ولی این ماده خوشمزه ، کالری زیادی دارد .
مصرف یک یا دو تکه برای بعد از شام کافی است . اگر می خواهید از فواید کاکائو بهره ای ببرید ، آن را بدون خامه و شکر استفاده کنید .
همچنین توجه داشته باشید که بسیاری از شکلات های موجود در بازار سالم نیستند بنابراین شکلات های با کیفیت را انتخاب کنید ( شکلات تلخ با محتوای %70 یا بیشتر کاکائو ) .
شکلات های تیره معمولاً مقداری شکر دارند ، اما مقدار آن بسیار کم است و هرچه شکلات تیره تر باشد ، قند آن کمتر خواهد بود .
شکلات یکی از معدود خوراکی هایی است که با وجود طعم عالی آن ،از مزایای قابل توجهی برای سلامتی نیز برخوردار است .

۱۳۹۹/۱۲/۰۶
www.supplementshop.ir
شرکت