آمینو اسید
مهمترین ساختار پروتئین ها را اسید های آمینه تشکیل می دهند که تفاوت عمده آنها با دسته کربو هیدرات ها و چربی ها در وجود عنصرنیتروژن در ساختار سلولی آمینو اسید ها علاوه برسه عنصر کربن ، هیدروژن و اکسیژن می باشد. دانشمندان طی سال های مختلف حدوداً 20 اسید آمینه اصلی را کشف ونام گذاری کرده اند واین اسید های آمینه را به دو دسته ضروری و غیر ضروری تقسیم بندی کرده اند.
اسید های آمینه ضروری :
بدن قادر به ساختن آنها نیست و باید از طریق رژیم غذائی تامین شوند . آرژنین ، لیزین ، تره اونین، لوسین ، میونین ، والین ، فنیل آلین ،ایزو لوسین و ... از اسید های آمینه ضروری هستند.
اسید های آمینه غیر ضروری :
بدن توانایی ساخت و سنتز آمینو های غیر ضروری را دارد. گلیسین ، آلین ، گلوتامین ، لیستین و ....از اسید های آمینه غیرضروری هستند.